Sensorische informatieverwerking

Het verwerken van informatie die je ontvangt via verschillende zintuigen

De logopedist gespecialiseerd in Sensorische Informatieverwerking (S.I.) start met een onderzoek, observatie en de bevindingen van ouders/verzorger. Aan de hand van deze resultaten wordt een nauwkeurig behandelplan opgesteld. Vervolgens begeleidt de logopedist de cliënt direct en indirect in het verwerken van informatie welke via de zintuigen binnen komen.

Een nog relatief onbekend begrip voor velen, sensorische informatieverwerking. Ook wel, het verwerken van informatie die je ontvangt via verschillende zintuigen. Deze informatie ontvangt iedereen elke dag van zijn of haar omgeving. Cliënten met S.I. problematiek hebben moeite met het verwerken van deze informatie en komen hierdoor vaak niet tot handelen. Dit kan in het dagelijkse leven voor problemen zorgen. Voor meer informatie: https://www.nssi.nl/

Logopedische behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Voor specifieke informatie hierover adviseren wij u uw zorgverzekeringspolis na te lezen.

Heeft u nog vragen of dit onderwerp, neem gerust contact op met 1 van onze logopedisten gespecialiseerd in Sensorische Informatieverwerking.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

 

8 + 8 =

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van
7:45 uur tot 17:45 uur
Maandagavond tot 21:00 uur
Zaterdag: 8:30 uur tot 12:00 uur

Bekijk ook onze vestigingen 

Telefoonnummer: 0572-351100

Op maandagochtend en donderdagochtend is onze praktijkondersteuner aanwezig.
e-mailadres: info@logopediesalland.nl

Logopedie is meer dan spraakles - zang, spraak, gehoor, slikken, eten, drinken, houding lezen, spelling, dyslexie, ademtherapie, massages, ontspanning

Contact

 

Stationsstraat 5
8102 EB Raalte
Algemeen tel.nr: 0572 – 35 11 00
E-mail adres: info@logopediesalland.nl

Nieuwsgierig naar al onze vestigingen?

Privacy verklaring

Kvk: 08190412

Lid van:

Nederlandse vereniging voor logopedie en foniatrie
kwaliteitstoets HCA
Copyright © 2024 Logopediepraktijk Salland