Cursussen en workshops

Met een schat aan kennis en ervaring, bieden wij een scala aan cursussen en workshops. 

Of het nu gaat om het verbeteren van de spraak van uw kleine spruit, het tackelen van stemproblemen of simpelweg het ontdekken van nieuwe manieren om beter te communiceren in het algemeen; wij hebben voor elk wat wils.

Bovendien bieden wij de flexibiliteit om onze cursussen en workshops ook op locatie aan te bieden. Of u nu de voorkeur geeft aan leren in onze comfortabele praktijkomgeving of als u wilt dat wij naar u toekomen, wij staan voor u klaar.

Kijk gerust even rond tussen ons uitgebreide aanbod van cursussen en workshops. 

WORKSHOP - Houding en Stem: Een gouden duo

Ontdek de kracht van een sterke houding en een krachtige stem bij de workshop ‘Houding en stem, een gouden duo’ van logopediepraktijk Salland!

Samen met oefentherapeut-Cesar Mieke Schaftenaar biedt Dorothé Groen-Schulten u een inspirerende workshop aan, speciaal ontworpen voor degenen die vaak voor groepen spreken, presentaties geven of veel online werken.

Tijdens deze twee uur durende workshop krijgt u niet alleen een introductie over het belang van een goede houding en stemgebruik, maar ontvangt u ook persoonlijke tips en adviezen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften. We zullen samen oefeningen doen die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Wilt u na de workshop nog dieper ingaan op dit waardevolle onderwerp? Dan nodigen wij u van harte uit om onze cursus ‘Houding en stem, een gouden duo’ te volgen, waarin u nog meer kunt leren en groeien.

De kosten voor deze waardevolle workshop bedragen in totaal slechts Euro 660,00. Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Dorothé Groen-Schulten via dorothe@logopediesalland.nl.

Deze workshop is zeer geschikt voor bedrijven, instellingen, onderwijsinstellingen en andere groepen die willen investeren in de kracht van een goede houding en stemgebruik. Samen creëren we een positieve en verbindende ervaring die uw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau tilt.

Ontdek hoe ‘Houding en stem, een gouden duo’ u kan helpen uw doelen te bereiken en uw impact te vergroten. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen bij logopediepraktijk Salland en samen te werken aan uw succesvolle toekomst!

 

CURSUS- Houding en Stem: Een gouden duo

Bent u iemand die regelmatig voor groepen staat, presentaties geeft, of veel online communiceert? Dan hebben wij de perfecte cursus voor jou: ‘Houding en stem, een gouden duo.’ Bij Logopediepraktijk Salland geloven we dat een goede houding en stemgebruik essentieel zijn voor effectieve communicatie. Daarom bieden we een unieke cursus aan om u te helpen uw stem en houding te optimaliseren.

Onze cursus wordt gegeven door twee ervaren professionals: Mieke Schaftenaar, een oefentherapeut-Cesar, en Dorothé Groen-Schulten, een ervaren logopedist. In slechts drie bijeenkomsten van 1,5 uur leertu uw eigen stem herkennen, raakt u vertrouwd met jouw manier van spreken, en ontwikkelt u de vaardigheden om dit optimaal te gebruiken, zowel in één-op-één gesprekken als bij spreken voor groepen. Bovendien wordt u zich bewust van uw houding en leert u deze te optimaliseren voor krachtige communicatie.

Wat kun u verwachten van onze cursus ‘Houding en stem, een gouden duo’?

  • Praktische tips en adviezen die direct in uw dagelijkse werk toepasbaar zijn.
  • Kleine groepssessies voor persoonlijke aandacht en interactieve oefeningen.
  • Verbeterde communicatievaardigheden voor effectievere boodschapoverdracht.
  • Langdurige ondersteuning voor een gezonde en krachtige stem.

Onze reguliere cursus wordt aangeboden in zowel het voorjaar als het najaar, bestaande uit drie lessen van 1,5 uur elk. De kosten voor deze waardevolle cursus bedragen slechts €160,- per persoon. Met een maximum van 12 deelnemers zorgen we voor een persoonlijke en betrokken leerervaring.

De thema’s die we behandelen tijdens de cursus zijn onder andere houding, stemgebruik, presenteren, spreken voor groepen, en we bieden advies op maat om uw specifieke behoeften aan te pakken.

Heeft u interesse in onze cursus ‘Houding en stem, een gouden duo’? Neem dan gerust contact met ons op via dorothe@logopediesalland.nl om meer informatie te ontvangen of om je aan te melden. We bieden ook de mogelijkheid om de cursus overdag te organiseren, mocht dat beter bij jouw schema passen.

Bij Logopediepraktijk Salland zijn we toegewijd aan het verbeteren van jouw communicatievaardigheden en het versterken van jouw zelfvertrouwen. Sluit u aan bij onze cursus en ontdek hoe een goede houding en stemgebruik het verschil kunnen maken in uw professionele leven. Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan!

Cursus Ondersteunende gebaren

Bent u een ouder van een kind met spraak- en taalproblemen? Of werkt u met kinderen in de kinderopvang of op school en wilt u de communicatie met deze kinderen verbeteren? Dan is onze cursus ondersteunende gebaren wellicht iets voor u!

In slechts 4 avonden van 1.5 uur leert u een uitgebreid aantal gebaren die de spraak- en taalontwikkeling van kinderen kunnen stimuleren. Deze gebaren kunt u eenvoudig toepassen in uw dagelijkse situaties. Denk aan gebaren voor eten, drinken, dieren, kleding, speelgoed en zelfs het weer. Het gebruik van ondersteunende gebaren kan de communicatie met uw kind of de kinderen in uw zorg drastisch verbeteren.

De cursus is niet alleen bedoeld voor ouders, maar ook voor leidsters van peuterspeelzalen, medewerkers in de dagopvang en groepsleerkrachten van groep 1 en 2 op de basisschool. Kortom, iedereen die geïnteresseerd is in het effectief communiceren met kinderen kan deelnemen.

De kosten voor deze waardevolle cursus bedragen slechts €140,00 per persoon voor de avonduren. We houden de groepen klein, met maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en interactie.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor deze cursus? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@logopediesalland.nl. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen de communicatie met uw kind of de kinderen waar u mee werkt te verbeteren.

Bij Logopediepraktijk Salland geloven we dat effectieve communicatie de sleutel is tot succesvolle interacties met kinderen. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze cursus ondersteunende gebaren en samen te werken aan een betere communicatieervaring voor u en uw kinderen.

Bekijk hier onze folder over de cursus ondersteunende gebaren.

Workshop - Babygebaren

Bent u een ouder van een pasgeboren baby? Of werkt u met jonge kinderen in de kinderopvang of op school en wilt u uw communicatie met hen verbeteren? Dan is onze cursus babygebaren iets voor u!

In slechts 2 avonden van 2 uur leert u een scala aan gebaren die speciaal zijn ontworpen om effectief te communiceren met uw baby. Deze gebaren zijn gericht op dagelijkse situaties, zoals eten, drinken, spelen, kleding en dieren. Het gebruik van babygebaren kan de communicatie met uw kindje aanzienlijk verbeteren en helpt u om beter te begrijpen wat uw baby nodig heeft.

De cursus is niet alleen bedoeld voor ouders, maar ook voor leidsters van peuterspeelzalen, medewerkers in de dagopvang en groepsleerkrachten van groep 1 en 2 op de basisschool. Kortom, iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een sterke band en effectieve communicatie met jonge kinderen kan deelnemen.

De kosten voor deze waardevolle workshop bedragen slechts €35,00 per persoon voor de avonduren. We houden de groepen klein, met maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en interactie.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor de cursus babygebaren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@logopediesalland.nl. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het opbouwen van een sterke communicatieve band met uw baby of de kinderen waar u mee werkt.

Bij Logopediepraktijk Salland geloven we dat een sterke communicatiebasis essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze cursus babygebaren en samen te werken aan een verbindende en betekenisvolle communicatie met uw kleintje.

Workshop - Lax Vox

Bent u een gepassioneerde zanger, misschien wel deel van een koor? Of bent u vaak in gesprek en ervaart u stemklachten? Dan is onze workshop Lax Vox iets voor u!

In een sessie van 1,5 uur laten we u kennismaken met de kracht van de Lax Vox-methode, die speciaal is ontworpen om uw stem te ontspannen en te versterken. Deze workshop is bijzonder geschikt voor koorzangers en iedereen die zijn of haar stem veelvuldig gebruikt. Met de Lax Vox-methode leert u uw stem op een ontspannen en gezonde manier te gebruiken, wat de belasting van uw stem vermindert en het plezier in zingen en spreken verlengt.

De kosten voor deze waardevolle workshop bedragen slechts €30,00 per persoon, inclusief een Lax Vox-apparaat dat u kunt gebruiken om thuis verder te oefenen. We bieden ook de mogelijkheid om deze workshop op locatie te verzorgen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via info@logopediesalland.nl.

Of u nu een fervente zanger bent of veelvuldig in gesprek bent en last heeft van stemklachten, bij Logopediepraktijk Salland staan we klaar om u te helpen uw stem op een gezonde en effectieve manier te gebruiken.

Ontdek de kracht van de Lax Vox-methode en verbeter uw stemgebruik vandaag nog. Neem contact met ons op voor meer informatie of om u aan te melden voor onze workshop. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een gezonde en sterke stem!

Workshop - spraak- en taalontwikkeling van het jonge kind

Bent u een ouder van een jong kind met spraak- en taalproblemen? Of werkt u als leidster in de peuterspeelzaal of als leerkracht in het basisonderwijs en wilt u beter in staat zijn om spraak- en taalproblemen bij jonge kinderen te signaleren en aan te pakken? Dan nodigen we u graag uit voor onze workshop spraak- en taalontwikkeling van het jonge kind.

Tijdens deze 2 uur durende workshop zullen we u begeleiden bij het begrijpen van de normale spraak- en taalontwikkeling van jonge kinderen. U leert hoe u spraak- en taalproblemen bij jonge kinderen kunt herkennen en krijgt waardevolle tips en adviezen om de spraak- en taalvaardigheid van jonge kinderen te stimuleren. Ons doel is om u de kennis en tools te geven om effectief te kunnen ondersteunen bij de spraak- en taalontwikkeling van uw kinderen of leerlingen.

De kosten voor deze informatieve workshop bedragen slechts €40,00 per persoon. We houden de groepen bewust klein, met een maximum van 15 deelnemers, om een interactieve en persoonlijke ervaring te garanderen.

Wilt u meer informatie over deze workshop of wilt u zich aanmelden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@logopediesalland.nl. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de kennis en inzichten die u nodig heeft om de spraak- en taalontwikkeling van jonge kinderen te ondersteunen.

Bij Logopediepraktijk Salland geloven we in de kracht van kennis en samenwerking. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze workshop en samen te werken aan de spraak- en taalvaardigheid van jonge kinderen. Samen kunnen we een positieve impact creëren!

 

Workshop - Slikklachten (Dysfagie) en communicatieproblemen bij ouderen

In deze workshop van 2 uur leert u op welke wijze u ouderen kunt ondersteunen bij het slikken

Bent u betrokken bij de zorg voor ouderen en wilt u leren hoe u hen kunt ondersteunen bij het slikken en effectief communiceren? Dan nodigen we u graag uit voor onze workshop over ouderenzorg.

Tijdens deze 2 uur durende workshop krijgt u waardevolle inzichten en praktische adviezen over het ondersteunen van ouderen bij het slikken. We bespreken ook effectieve communicatiestrategieën om beter te kunnen omgaan met ouderen in uw zorgpraktijk. Ons doel is om u de kennis en tools te bieden die nodig zijn om de zorg voor ouderen te verbeteren en hun welzijn te bevorderen.

De kosten voor deze informatieve workshop bedragen slechts €40,00 per persoon. We houden de groepen bewust klein, met een maximum van 15 deelnemers, om een interactieve en persoonlijke ervaring te waarborgen.

Wilt u meer informatie over deze workshop of wilt u zich aanmelden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@logopediesalland.nl. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de kennis en inzichten die u nodig heeft om ouderen de best mogelijke zorg te bieden.

Bij Logopediepraktijk Salland geloven we in de kracht van kennis en samenwerking in de ouderenzorg. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze workshop en samen te werken aan het verbeteren van de zorg voor ouderen. Samen kunnen we een positieve impact creëren!

en krijgt u praktische adviezen over het communiceren met ouderen. Kosten van de workshop bedragen 40,00 Euro p.p. Maximaal 15 deelnemers. Informatie opvragen via info@logopediesalland.nl

Nieuwsgierig?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over een specifieke cursus, workshop, of als u zich wilt inschrijven. Ons team staat klaar om u te ondersteunen en uw communicatiedoelen te helpen bereiken.

Cursussen en workshops Logopediepraktijk Salland
deskundig intakegesprek en gerichte therapie
deskundig intakegesprek en gerichte therapie
Wat is logopedie

Contact

 

Stationsstraat 5
8102 EB Raalte
Algemeen tel.nr: 0572 – 35 11 00
E-mail adres: info@logopediesalland.nl

Nieuwsgierig naar al onze vestigingen?

Privacy verklaring

Kvk: 08190412

Lid van:

Nederlandse vereniging voor logopedie en foniatrie
kwaliteitstoets HCA
Copyright © 2024 Logopediepraktijk Salland