Stotteren

Stottertherapie voor kinderen en volwassenen.

Stotteren is een spraakprobleem in de vloeiendheid van het spreken. Dit kan gekenmerkt worden door het herhalen van klanken of verlengen van de klank of het herhalen van lettergrepen of het blokkeren op een klank al dan niet met spanning. De logopedist van de Logopediepraktijk Salland helpt bij dit spraakprobleem zowel bij kinderen als volwassenen.

Stotteren bij jonge kinderen:
– Onregelmatigheden in het spreken van een kind kunnen duiden op beginnend stotteren; hierbij herhaalt het kind bijvoorbeeld een klank of maakt de klank langer of het kind herhaalt een lettergreep vaker of blokkeert op een klank.
– In de periode dat een kind leert spreken, tussen het tweede en het zesde jaar, treedt het stotteren meestal op (rondom de leeftijd van 3 jaar). Vaak verdwijnen deze onregelmatigheden als het kind de spraak en taal beter gaat beheersen. Het stotteren is ontspannen.
– Ongerustheid van ouders met betrekking tot het stotteren of niet vloeiend spreken: deze worden altijd serieus genomen, neem altijd contact op met de praktijk voor informatie.

Twee logopedisten van de Logopediepraktijk Salland zijn gespecialiseerd in de stottertherapie volgens Lidcombe, een speciale stottertherapie voor jonge kinderen en  RESTART DCM (Demands & Capacities Model) stottertherapie. In samenspraak met de ouders van het jonge stotterende kind wordt een keuze gemaakt welke therapie bij hun kind en zij als ouders het best past.

Zie ook: www.stotteren.nl

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

 

4 + 15 =

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van
7:45 uur tot 17:45 uur
Maandagavond tot 21:00 uur
Zaterdag: 8:30 uur tot 12:00 uur

Bekijk ook onze vestigingen 

Telefoonnummer: 0572-351100

Op maandagochtend en donderdagochtend is onze praktijkondersteuner aanwezig.
e-mailadres: info@logopediesalland.nl

Wat is logopedie

Contact

 

Stationsstraat 5
8102 EB Raalte
Algemeen tel.nr: 0572 – 35 11 00
E-mail adres: info@logopediesalland.nl

Nieuwsgierig naar al onze vestigingen?

Privacy verklaring

Kvk: 08190412

Lid van:

Nederlandse vereniging voor logopedie en foniatrie
kwaliteitstoets HCA
Copyright © 2024 Logopediepraktijk Salland