Afwijkend mondgedrag

De logopedist onderzoekt de cliënt met behulp van de Oromyofunctionele onderzoeken (OMFT onderzoeken). Met behulp van deze resultaten stelt de logopedist een passend behandelplan op. Vervolgens begeleidt de logopedist de cliënt in het aanleren van de juiste mondgewoonten.

Er zijn meerdere vormen van afwijkende mondgewoonten. Onder afwijkende mondgewoonten verstaan wij:
– afwijkend slikken
– afwijkende uitspraken van bepaalde klanken
– duim- en/of vingerzuigen.
– open mond gedrag

Bij deze afwijkende gewoonten zijn de spieren in het mondgebied niet in evenwicht. Dit kan zorgen voor een afwijkende stand van het gebit. De tandarts of orthodontist kan adviseren om contact op te nemen met de logopedist.Om de samenwerking zo nauwkeurig te laten verlopen is onze logopedist iedere dinsdagochtend aanwezig bij tandarts Bakker in Raalte

Logopedische behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Logopedie is ook direct toegankelijk (DTL). Voor specifieke informatie hierover adviseren wij contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen of dit onderwerp, neem gerust contact op met één onze logopedisten gespecialiseerd in Oro Myo Functionele Therapie.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze praktijk? Of wilt u een afspraak maken. Neem dan contact met ons op

Adres

Stationsstraat 5
8102 EB  Raalte
Algemeen tel. nummer: 0572 - 351100
Email: info@logopediesalland.nl

KvK nr. 08190412
© 2019 Logopediepraktijk Salland. Alle rechten voorbehouden.

LID VAN

FOLLOW US